Aina ei tavallinen riitä ja silloin tarvitaankin Laatuterän erikoisterää. Me Laatuterässä olemme erikoistuneet tukemaan yrityksiä näissä monimutkaisissa tilanteissa suunnittelemalla, valmistamalla  erikoisteriä juuri teidän tarpeisiinne.

Teollisuuden prosessit ovat moninaiset, niin kuin hyvin tiedämme. Ja monet prosessivaiheet ovat hyvinkin uniikkeja. Silloin olemme usein tilanteen edessä, että standardityökalut eivät riitä työvaiheen toteuttamiseen.

Erikoisterän valmistuksen vaiheet

  1. Erikoisterän suunnittelu  
  2. Kovametalliaihion valinta
  3. Terän valmistus CNC-hiomakoneella
  4. Terän mittaus
  5. Terän pinnoittaminen

Erikoisterän suunnittelu

Erikoisterän ja erikoistyökalun suunnittelu alkaa aina asiakkaan omasta prosessisuunnittelusta ja työvaihetuntemuksesta. Me aloitamme itse työkalun suunnittelun asiakkaalta saatujen vaatimusten ja terä- tai kappalepiirustusten mukaan. 

Teräkulmat ja geometria valitaan lastuttavan aineen ja halutun lopputuloksen mukaan.

Laatuterä käyttää suunnittelussa Walter 3D ToolStudio -ohjelmistoa.

Kovametalliaihion valinta

Laadukkaan ja kestävän erikoisterän ehdoton edellytys on laadukas raaka-aine, teräaihio. Me käytämme erikoisterien aihioiden valmistuksessa erittäin laadukasta Konrad Friedrichs GmbH & CO. KG -kovametallia (D 3–32 mm / L = 330 mm).

Tarvittaessa valistamme terän oheisen taulukon mukaisesta kovametallista.

Terien valmistus CNC-hiomakoneella

Kun terän aihiomateriaali on valittu, aihio hiotaan. Teräaihiot valmistetaan Rollomatic NP3+ -tarkuushiomakoneella, jonka jälkeen terään hiotaan haluttu geometria Walter CNC -työkaluhiomakoneella.

Terien mittaaminen ja laadun tarkkailu

Valmiit terät tarkistusmitataan vaadittavaan toleranssiin Walter-mittakoneella, joka on suunniteltu erityisesti vaikeiden geometrioiden mittaamiseen. Jokaisen valmistetun terän mukaan liitämme tarvittaessa mittaraportin.

Terän pinnoittaminen

 Pinnoituksen suorittaa Oerlikon Balzers Coating Pirkkalassa. Pinnoituksen jälkeen erikoisteränne on valmis työntekoon.

Käyttövalmiit terät noudamme Pirkkalasta kahdesti viikossa, mutta tarpeen vaatiessa myös Oerlikon toimittaa terät suoraan tilaajalle. 

Tutustu Oerlikon pinnoituskatalogiin »