Terähuolto on yrityksenne kenties tärkein työvaihe. Kaikki työkalut tarvitsevat huoltoa kestääkseen pidempään. Niin myös terät ja jyrsimet. Hyvin suunnitellulla huoltoprosessilla tuotantolaitoksenne koneet pysyvät käynnissä mahdollisimman tehokkaasti ja teräkustannukset pysyvät budjetissa.

Terähuollon vaiheet

  1. Terien vastaanotto
  2. CNC Hionta
  3. Pinnoitus

Terien vastaanotto

Huoltosopimuksen mukaisesti huoltoon tulevat terät joko toimitetaan meille asiakkaan toimesta tai me käymme noutamassa ne asiakkaalta. 

Itse terähuolto alkaa aina puhdistuksesta. Meille saapuneet terät asetetaan pesukoreihin ja liuotinpestään, jotta pinnan epäpuhtaudet saadaan poistettua ja terien kunto päästään tarkistamaan.

Terät kirjataan ERP-järjestelmään, jotta niille tehdyt toimenpiteet voidaan dokumentoida laadun varmistamiseksi ja seuraamiseksi.

Alkuperäisen geometrian palautus, CNC-hionta

Ennen kuin terille tehdään geometrista hiontaa, teristä hiotaan mahdolliset lohkeamat.

Terät hiotaan ja teroitetaan, asiakkaan ohjeita noudattaen sekä alkuperäisen geometrian mukaisesti.

Pinnoitus

Terän huolto viimeistellään pinnoittamalla. Pinnoituksen suorittaa Oerlikon Balzers Coating Pirkkalassa. Pinnoituksen jälkeen teränne on valmis työntekoon.Käyttövalmiit terät noudamme Pirkkalasta kahdesti viikossa, mutta tarpeen vaatiessa myös Oerlikon toimittaa terät suoraan tilaajalle. 

Tutustu Oerlikon pinnoituskatalogiin »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.